Vad naturen ger....

I all enkelhet - i sovrumsfönstret. I somras plockade jag stenar utanför stugan. Här behövs inte en massa prydnadssaker. Det blir nog inga gardiner heller!


Säg inte att stenar är grå!!


I det lilla rummet med det lilla fönstret samsas stenar som passar den målade väggen så bra. (Väggfärgen heter honung)  I detta fönster får lilla keramiklyktan också vara med. Ljus i varje rum vill jag ha.

Dekorativa husgeråd som pryder sin plats

I fönstret ovanför diskbänken i stugan står några gamla mjölkkrukor. Kan vara fint med blommor i när sommaren är här, men jag tycker att de är så fina som som de är!


Stenar och snäckor på ett litet sillfat i glas får också vara med


Några kannor från 60-talet och några assietter - gillar den fina blåturkos färgen - hittade jag hemma hos min mor. Där kan jag fynda bättre och billigare än på den värsta loppisen :)
Kanske ser du den fina listen på fönsterbrädan? Och snön utanför - och ändå har det smält undan nästan en halvmeter!!

Linneförrådet

En gammal amerika-koffert har flyttat från förrådet och till stugan. Där förvarar vi textilier, lakan, dukar och handdukar.


När loftet är klart får kofferten stå där....

Sliten men med stil och gott om plats

Solig vårsöndag i skogen

En fantastisk mars söndag med födelsedagsfirande i stugan. Eftersom stugan ligger vid Ljusnans strand och jaktpasset ovanför i skogen har nr 90 så kom påhittiga kompisar på att kalla stugan "Strandvägen 90".

En riktig emaljskylt fick maken i present i januari.


Skön utsikt från altanen, över den frusna älven
Fortfarande en hel del snö även om det var dubbelt så mycket för två veckor sedan.

Fem får är fler än fyra hästar

Det blev en tavla till bonus-barnbarnets 2 årsdag. Han älskar att titta på mina tavlor så det måste ju bli en egen tavla med både får och hästar!


Linneväv i olika färgfält som botten med applikationer och broderi


Inspiration från ett fint kort! Konstnären heter Anita Forsell och hon har en underbar ateljé i Sundsvall. Det finns massor av tavlor och glaskonst som hon har gjort som jag gärna skulle vilja ha!

Gotlandsruss och dalahästar


Hästar som inspiration  hellre än livs levande eftersom jag är allergisk! Samtidigt lite bakgrund och nostalgi med förfäder både på Gotland och i Dalarna......

Bonus-barnbarnet fyller snart två år och älskar hästar. Ett av de första ord han lärde sig var HÄST!! Ska försöka klura ut något med hästar  - och kanske får till födelsedagen.

Hårgarnsmatta i liten vävstol

Jag sålde min stora "Ulla Cyrus"-vävstol för några år sedan på grund av platsbris. Men hårgarn hade jag kvar och linnevarp, så vad gör man?? Väver flera smala mattor och syr ihop!


Det är inte meningen att de tre smala mattremsorna ska vara mönsterpassade och med den färdiga mattan framför mig tycker jag att jag skulle ha gjort dem mer olika!!

Gammalt slagbord, gamla stolar och nya kuddar

I stugan i skogen har vi ett underbart gammalt slagbord som min man "bytte till sig" mot lite fällda träd. I ett uthus och en sommarstuga hittade vi stolar i olika stadier av förslitning. Med mycket slipande och putsande och med en burk vit färg hade vi åtta lika stolar. Med åtta kuddar som både fungerar som stolsdynor och som myskuddar i soffan blev matplatsen riktigt trivsam.


Olika Ikeatyger i svart och vitt och innerkuddar 50x50.

RSS 2.0